HALLGATNI ARANY!

2023. február 24. 20:16 - SolarFlex

In Flames - Foregone

A jövendőlátó múltba révedt?

1996-ban a korábbi erőteljes ácsmunkáknak megfelelően a Svédország nyugati partján fekvő göteborgi kikötőből útjára indult a világhírnév felé a Jester Race nevű vitorlás In Flames lobogóval az árbócán. A szaporodó rajongótábort meglehetősen rövid idő alatt Colony-zálták, akik Claymant választották meg uralkodójuknak, s azóta is méltó örökösét várják vissza a Vastrónra. A 2000 után született trónkövetelők ugyanis, ilyen-olyan fokú vérszegénységgel küzdve, a kifáradás jeleit mutatták, így hát nem is nyerték el a fémszívűek egyöntetű támogatását, ami szekértáborokra osztotta a kitartó szavazóbázist: egyrészt, a múlt tiszteletteljes hagyományőrzését kérték rajtuk számon, másrészt, a jövő feltartóztathatatlanul változásokat követelő széljárását sem hagyhatták figyelmen kívül.

Kemény (?) 20 esztendőt követően aztán az időközben lemorzsolódott legénység újra szolgálatra jelentkezett, s ennek gyimilcseként The Halo Effect cégnéven megjelent egy jólesően hőskorszakot idéző album.

S hogy mi történt közben a zászlóshajón? Nos, leporolták a hajó farában még fellelt dohos puskaporos hordókat, melyek kiszárítva is kissé tompán puffantak a berozsdásodott ágyúkból kilőve. Nem tudni biztosan, hogy a háttérben közben zajlanak-e titkos egyeztetések, erre csak következtetni lehet. Azonban a világ titkon reménykedik, hogy Clayman mesternek akad még méltó tanítványa, aki trónjára pretendálhat.

 

Idén aztán, a fagyos északi szél elől menedékre találva, Anders Fridén és Jesper Strömblad együtt iszogattak a göteborgi The Abyss music pubban. A háttérben az új In Flames album pörgött, de az érkező vendégeket figyelve mindkettőjüknek feltűnt, hogy egyre több The Halo Effect pólóban feszítő öreg ütközik, illetve, csak néhány suhanc simogatja okostelefonját, meghúzódva a sarokban In Flames kapucnisban, közben a zene ütemére erőteljesen bólogatva.

- Te, ezt összerakhattuk volna együtt is, kár volt ezért ekkora kerülőutat tennetek - vetette oda hanyagul cimborájának Jesper.

- Menj már, haver! Amikor kellettél volna, ezt a szart toltad a banda helyett - bökött a korsója felé Anders.

- De hát pont ezért néztem a pohár fenekére, mert akkor is mást akartál. Haladni a korral. Modernkedni, meg tiszta éneket. Azért valld be, belőled sem lett fülemüle azóta.

Közben nagy meglepetésükre Peter Tägtgren lépett be a kocsmába, és megpillantva őket, egyenesen a pult felé vette az irányt.

- Nocsak, nocsak! Jól látom? Csak nem érik az újjáalakulás? - tréfálkozott somolyogva, miközben jól hátbaveregette harcostársait. - Most és itt ígérjétek meg nekem, hogy velem rántjátok majd fel az új anyagot az Abyssben...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://solarplexus.blog.hu/api/trackback/id/tr9618057698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
HALLGATNI ARANY!
süti beállítások módosítása