HALLGATNI ARANY!

2024. szeptember 02. 20:02 - SolarFlex

BLACK SMOKE TRIGGER - Horizons

Ez nem a Füstbement terv!

bst_horizons.jpg

Fogalmam sincs, Segesvárnál bevetettek-e füstbombákat, s hogy ezeknek lehetne köze költőóriásunk feltételezett eltűnéséhez. Előtte azért megírta a Füstbement tervet, ami kötelező tananyagként hajol fölénk mind a mai napig. Vajon zélandi rockereink képesek lennének hasonló teljesítményre?

Vitathatatlan, hogy ezidáig is aprítottak a kókusztejbe becsülettel egy ízletes óceániai smoothie elkészítéséhez. Audiovizuális villámtámadásaik legalább zeuszi magasságokat predesztinálnak. Esetemben meglehetősen mélyen belenyúltak néhány érzékenyebb triggerpontomba. 

Amint megtörtént az alapkőletétel 2019-ben, rohantak is a stúdióba, hogy rögzítsék A Set It Off debütáló EP-jüket Michael Wagener (Ozzy Osbourne, Metallica, Skid Row) babysitterkedésével, és meg se álljanak a Billboard Hard Rock Album slágerlistáján a 12. helyig. Hamarosan be is jelentkezett értük a Spectacle Entertainment Group legendás rockmenedzsere, Andy Gould (Pantera, Rob Zombie, Linkin Park, Guns N' Roses) is.

Mielőtt értetlenkedve kérdeznétek, ezt mégis hogyan, tudni illik, ezt megelőzően a banda magja már néhány éve együtt tolta egy Horusset nevű formációban, majd úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy új bandát új névvel, friss tagokkal kiegészülve. Kerülve a tétlenkedést, a banda vezetője, Charlie Wallace létrehozott egy nagysikerű online oktatói akadémiát is Guitar Mastery Method elnevezéssel.  

Történ(t)ik mindez az új-zélandi Napier városkában.

Caught In The Undertow klipjét sem koppintották a fogukhoz. Az új-zélandi aucklandi Muriwai strandon és egy helikopterbaleseteket tesztelő létesítményben egy 3,6 méter mély medencében forgattak. A banda a dal nagy részét a víz alatt adta elő, ami több milliós nézettséget gyümölcsözött a YouTube-on.

Focinyelven szólva, ez tekintélyt parancsoló belépőnek tűnik.

2024-ben kezdő bemelegítésként a Filterrel és Bruce Dickinsonnal való közös turnén tálalták magukat.

Augusztus 2-án pedig megérkezett a teljes hosszúságú debütáló album, a Horizons. A produceri munka és a keverés Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Alice In Chains, Korn) érdeme, a felvétel Nashville-ben, TN és Hawke's Bay-ben, Új-Zélandon történt.

Az első kislemezekhez elérhetők a videók, a The Way Down jött ki elsőként, majd utána következett a Perfect Torture. Az előbbi kedvéért a déli félteke legmagasabb, 630 méteres épületének tetejéről előadás közben Wallace leugrik a peremről, gitárszólója közepette. Nézzétek meg mellé a YouTube-nézettséget is!

Hmmm… Perfekt tortúra… Mintha egy korai W.A.S.P. albumba engednének bepillantást, még a cím is erős utalás Lawlessék korai sokkoló klasszikusaira.

Elnézve a videókat, dőreség lenne vitatni az egységes kiállást, értelmetlen méregetni a súlyokat, górcső alatt halottkém módján boncolgatni Charlie Wallace szólóinak változatosságát és minőségét, vagy a ritmusszekció - Dan Fulton basszer HDMI 2.1-en párosítva Josh Te Maro ütőssel - feszességét hasonlítgatni egy terepjáró ékszíjvastagságával.

Baldrick Rasmussen pedig szinte bármit le- és kiénekel nekünk az égről vagy a szánkból, tán még egy levitáló jógi is inkább a földre huppan, hogy részese legyen e hang fényspektrumba hajló látványának.

Milyen hatások rejlenek még a zsigeri mélyben?

 A Metallica volt a kedvenc bandám abban az időben, és a legtöbb dal, amit akkor tanultam, az ő daluk volt, valóban felkeltették az érdeklődésemet a játék és végül a zeneírás iránt. /Baldrick Rasmussen/

A gitározás iránti szenvedélyem abból fakadt, hogy egy gördeszkás VHS kazettán hallottam a Black Sabbath Paranoid című dalát, és az energiát, amit ez adott. /Charlie Wallace/

Nos, ehhez képest az albumot indító Phantom Pain abszolút Nirvana-parókát ölt magára.

Ami utána jön, annak van akkora füstje, mint lángja, és nem a Fekete Album feketéjét idézi, a szürke ötven árnyalata kavarog felettébb tömény fűszerekkel.

Nem kocsigumikat égetnek fenyegetésképpen, inkább egy olajtankert foglaltak el a lázadók, olyanok mint Kurt Cobain, Blackie Lawless vagy Nikki Sixx, de közben más rablóbandák is megkörnyékezik e hadizsákmányt, legyen az Alice in Chains, Audioslave, Guns N’ Roses vagy Foo Fighters.

A tempó középtartományon egyensúlyoz leginkább, ezzel is kiemelve lehetőségeik végtelen útvonalát a jövőre való tekintettel. Innen bárhova lehet mozdulniuk aktuális hangulatuktól függően.

Egyszóval, felettébb ígéretes brandépítés zajlik a szemünk előtt.

És nem akkugyár épül a hobbitok földjén. Itt még van összkerékmeghajtás, meg persze robbanómotor, de már a hybridre való áttérés lehetőségével. 

Megeshet, még Zsákos Bilbó kedvére is való e fülbevaló trójai faló. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://solarplexus.blog.hu/api/trackback/id/tr5218477171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
HALLGATNI ARANY!
süti beállítások módosítása